21 November 2008

Kenapa begia sia ni

Matilah ini adalah kali ketiga sia test untuk update sia punya blog... tiap kali pasti hancur... entah kenapa,

Sebenarnya sia langsung tiada idea sejak dua minggu lalu untuk mengupdate blog ni walaupun setiap hari berada di blog sendiri atau blog orang lain... entah kenapa...

Tapi kali ni sia cuba juga mau kasi update kunun. Emm mau cerita apa bah sebenarnya sia sini kali ni... sia pun bingung2 sudah ni....

Petang ni kemungkinan sia akan balik ke Sabah... yeahahahaha, kalau inda jadi pun esok tengahari pasti sampai di Kota Kinabalu sudah... kalau indada feri kah, speedboat kah, sia guna juga tu kapal terbang, yang mencecah RM200++ untuk merealisasikan impian ke Sabah... ngehehehe, bukan pi jumpa c Ginan, bukan jumpa c Aki, atau Antiiii, tapi mau jumpa sia punya bro.... Dennis Gais, yang akan melangsungkan perkahwinan di sana Menggatal pada hari sabtu ni.... Emm kawan biasa saja bah, tapi rapat2 juga ni... bah...

Bah kalau korang inda kenal dia, bek sia kasi kenal... dia ni antara artis R&B di Sabah. Setakat ni baru ada satu album kompilasi keluaran Pusakag Production. Popular dengan lagu dendangannya sendiri.

Lagu 'Piuhangan Dii Tolumis' ciptaan Douglas Henry dan Jolina Peter yang menaikkan nama beliau di persada seni tempatan pernah memasuki cara 10 lagu terbaik Dusun dan pernah berada selama 13 minggu di dalam carta berkenaan. Bagi rakan2 lain yang belum pernah mendengar lagu beliau, emm pisit saja butang play di bawah ini



Amacam ada kenal? Tapi sekarang dia kurus sudah... emm kurus... ohh tidak baru semalam dia send sia MMS kc tinguk muka dia terkini... adakah patut... tegemuk ni sudah... pas tu sia tanya kenapa lah ko kc besar lagi tu perut, (betulkah ni, kalau lepas kawin perut tu boroiiii)dengan selamba dia kc tau "bah begini lah ni bro, mau jadi bapa sudah kan". Kalau korang inda percaya yg dia pernah kurus, ni na gambar dia....

kurus kan.... org disebelah dia tu ialah sia, time mcm bambangan lagi... ngehehehehe

Harap2 ramailah rakan2 yg sia jumpa nanti, terutama rakan artis (dui nah artis tempatan saja begia kawan2 sia ni... tapi yg artis baru2 lah. Baru tadi sia kol kawan se fotografi, dia bilang kalau dapat datang pasti akan jumpa dan milogop lah kami ni nanti... best ni lama inda teberjumpa...

Bah nanti kalau sia balik sia upload tu gambar2 kami kio...

p/s sia indada ni hujung minggu sini kadai...

Bye

16 ulasan:

aki berkata...

Brader ko tia mau jemput sia kawin brader ko ka..bila tu bertempat dimana? wahahaha sia mau pok tu JD kikiki atau bacardi limon..uhahaha

kukuanga berkata...

yay.. pigi tinguk urang kawin pula si gaman.bah.. enjoy the weekend and kasi upload tu gambar banyak2 arr...(tiak boli bawa kawan kah pigi sana??... mau ikut...)

Bambangan @ Ony berkata...

hahahaha buli begia korang datang, bukan sia yg kawin.. meh lah kita serang tu dewan masyarakat menggatal. Ko di KK juga time tu kan Lidia... bah kc miss kol sia saja nanti.... 0198814728 (first time kc no pon ni)

Bambangan @ Ony berkata...

tiada JD, chivas saja....

aki sia pandai sudah buat itu JD. kc campur2 minuman kan terus ni sama dan sebiji tul dengan rasanya...

HoneyBUZZin berkata...

Congrats to ur brother..ko bila lagi brader? kekeke

Bambangan @ Ony berkata...

bukan brother ori bah tu.... ngehehehehe tapi terbiasa sudah panggil bro, jadi kira brother juga kah tu ah? ngehehehe ya la bah bilang kio....

Pirut berkata...

jan lupa.. :) find me ah..

Beck the BandagedKnees berkata...

hehe! ^_^ tiapa baa jan ko rush kalu ber update2 ni.. ^_^ RM200++ juga kaa dr labuan p sbah..? O_o" uik.. ohh.. lol :D

heheh pa2 pun hav fun si ony! :) will miss u! :)

Bambangan @ Ony berkata...

Sia di Sabah sudah, jadi sia dikira Sabahan Bloggers lah sudah ni kan... wahhh bestnya... tapi masalahnya, sia lupa bawa tu kamera untuk esok, adakah patutkan... bah pirut kerja korang ja lah tu ambil gambar kio, sia ada tugasan lain ni esok... (tugas moginum) ngehehehehe

C.Alv.B berkata...

jadi bilalah mau jumpa beramai-ramai ni..wakakkaka

Bambangan @ Ony berkata...

jap lagi jam 1. ko join lah alv

aki berkata...

Brader..sia tapuk2 pg sana hahaha sana sia main belakang ini..mau skodeng wahahaha...chivas huhuhu sakit perut teminum hahaha ok la brader ko palan2 ja aramai tih..tapun doho..hihi

belleOFranau berkata...

waa~~sia kanal dia ni..melalu vedio clip jak lah..hehehe..dia kaween da..nanti ko upload lah gambar dia kio..mau tingu juga bei...

Kengkaru Kong berkata...

wah...jadik artis begia ko sekarang kan bro!! Weewittt lah .. jangan mai lupa kawan kalo sudah pemes.

Nika berkata...

Buli2 juga gia sinding derang ni. Nda sabar sia mau tingu gambar kawen derang.

Bambangan @ Ony berkata...

astaga...... sia lupa bawa kamera.... ohhh tidakkmkkkkkk tapi sia ada juga tulung2 ambil gambar utk diorang tu.... tapi tu ja lah, kamera milik kawan sia, sia pun inda tau bila sia buli ambil gambar kawin diorang tu, nanti bila kena upload di picasa kwn sia baru sia kasih upload lagi sini..... siou yg banyak2