05 November 2008

Famous Friendship Quotes


A friend in need is a friend indeed.

A friend is a gift you give yourself.

Only your real friends tell you when your face is dirty.

I get by with a little help from my friends.

Only your real friends tell you when your face is dirty.

Friendship is always a sweet responsibility, never an opportunity.

When a friend is in trouble, don't annoy him by asking if there is anything you can do. Think up something appropriate and do it.

True friendship is like sound health; the value of it is seldom known until it be lost.

If I had to choose between betraying my country and betraying my friend, I hope I should have the guts to betray my country.

You can't stay in your corner of the forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.

The best time to make friends is before you need them.

It is not so much our friends' help that helps us as the confident knowledge that they will help us.

Strangers are just friends waiting to happen

"Friends are God's way of taking care of us."

"A loyal friend laughs at your jokes when they're not so good, and sympathizes with your problems when they're not so bad."

A friend is able to see you as the wonderful person God created you to be


Friendship is born at that moment when one person says to another, "What! You too? I thought I was the only one!"


13 ulasan:

kukuanga berkata...

semua yang femes ko sudah taruh sini arrrr....

HoneyBUZZin berkata...

Sweet! Are u my friend Bambangan?

~|..BIAN..|~ berkata...

waw..menyentuh perasaan..hehe

Bambangan @ Ony berkata...

belum lagi semua oh kukuanga, banyak lagi ni, sebab yg bahasa India pun ada, cina pun ada, belum lagi yg Melayunya....


Honey~ walau kita tidak pernah bertemu, kita tetap sahabat dan sahabat adalah penyeri kehidupan kita dan sahabat sahaja yang memahaminya.

Bian~ menyentuh perasaan ko kah? aduh sorry kalau melebih2 pula sia kio.... (Strangers are just friends waiting to happen)

bosing berkata...

you know? time sia mau leave comment cni kan..my verification words is " UNCLE"...sia pun tekejut la...may be sia ne uncle2 suda kan..wakakakaka

but,
please include c UNCLE ni dlm your list of friend kio. Even, jarang2 kita sms or kontek2 or limpas2 kadai...believe me, like what i said before, you are my best friend a.k.a brother forever and ever.

" You Made the world of friendship alive dude"

God Bless You..

Regards,
Bossing

~|..BIAN..|~ berkata...

hahahah. not that bad la bro. I mean menyentuh perasaan yg positif punya. Some of the quotes mmg kena sama sia ni. mmg bagus. Thumbs up sama ni post. :)

C.Alv.B berkata...

Adakah sya layak mejadi kawanmu? wakakakkaa...sa ni bukanlah apa2..'im no one' bilng urang putih..hehhehe..cantik tidak, kaya tidak, sikul tidak..yg ada hanyalah 'sya' hehehehe

Bambangan @ Ony berkata...

ohhh Bosing ko punya UNCLE kan sia pula dapat CARES... nah sia kena suruh jaga ko lah ni kan, Apa2 pun persahabatan memang begitu bah, kalau selalu berhubung rasa macam inda syok, bek lagi yg jarang2 ni, kumpul cerita dulu.... (It is easy to love the people far away. It is not always easy to love those close to us.) sebab kalau indah2 saja persahabatan tu, indada cabaranya, nah inda syok lah tu kan.... kunun lah...


Bian ~ thanks kio...

Alv ~ siapa saya untuk menilai orang lain, sebab kan sekiranya say menghakimi orang lain, saya tidak mempunyai masa langsung untuk mencintai mereka.

Beck the BandagedKnees berkata...

lol.. funny.. nice quote but.. idk if its for real.. hehe anyway.. BBKK baa.. :) rock on! bambangan!

san berkata...

Hem. sa pikir2.. sambil merasa labah kunun ni.. wakakakakaka...

"Seorang sahabat memukul dengan maksud baik tetapi seorang musuh mencium dengan berlimpah-limpah"

Memang menyentuh perasaan, tapi byk orang tidak faham erti sebenar perkataan ini. termasuk yang ko tulis tu..

Mengenai hal ini, Tuhan berbicara kepada kita melalui orang lain dan Dia menggunakan orang lain untuk berbicara kepada kita.. sebab didalam hati orang itu ada Tuhan yang berbicara, jadi Tuhan berbicara dengan perantaraan orang lain..

Tapi untuk mengenali mana satu yang benar-benar dari Tuhan atau daripada.. yalah.. ko pun faham mengenai hal itu, sudah pasti dapat dikenal juga daripada buahnya.. :)

Congrats this post bambangan. It was great!!!!

P/S: Kalau sa sampai di labuan nanti, kita main tapak..heheheheh

san berkata...

By the way, sejak akhir-akhir ini, saya seringkali merinduimu.. kekekekekekeke.. bilalah kita ini bertemu.. dan berpisah kembali.. kekekekek..

Bambangan @ Ony berkata...

SANNNNNNNNNNNNNNNNNNN

adakah.... yah lah kan kalau kawan kita tu bila kita melakukan sesuatu yg inda bagus, dia pasti akan cuci kita dengan sehebatnya kalau mau pukul dia akan pukul bila2 ni, sampai kita pun kadang2 terpingah2 bila kena pukul, tapi itu semua adalah kebaikan kita kan... tapi kalau musuh ni... yg jahat dibuat itu lah yg dia suruh2 kita buat, malah dia puji2 lagi ni kalau sesuatu kejahatan telah kita lakukan.... "Wa caya lu lah beb" padahal itu godaan kejahatan.... Faham sia ni san....

p/s sia tau ko rindu tu beer kan.. ko jan mcm2 sana, sia panggil c beck ni suruh side kick ko punya leher sana.... wakakakaka.... miss you all.... Ummmmaaaahhhhhh.

Claudel berkata...

why don't you try to write your own quotes ?:)