29 Oktober 2008

Dave Hill istail nah....

Gambar asal siorang ambil dari Mr. Kengkaru pastu dengan belajar tu tutorial, akhirnya dapat juga siorang guna cara c Dave Hill ni, tapi masih banyak yg perlu diperbaiki lagi sebab susah sikit ni kalau main layer2.... bah tinguklah....

gambar muka sia sendiri sia ada cuba edit tapi inda jadi ni, banyak masalah lah pula jadinya, tambah bida, jadi gambar asal (yang ada disebelah kiri paling atas ni) si Kengkaru sia pi pandai2 edit ni.... sebab si Kengkaru pun ada juga mengedit, tu ja lah hampir2 sama, cuma kalau diperhatikan sepenuhnya hasil editan kami, memang ada perbezaan.... (ngehehehe hanya mata ultramen ja yg boleh lihat).

Jadi bagi korang yang mau cuba2 buat juga, bah buli bah, korang cuma masuk saja ni nah.

10 ulasan:

Beck the BandagedKnees berkata...

bbkk baa bambangan.. ;) blajar palan2 maa.. kan..? nah ok laa uda tu.. ^_^

Bambangan @ Ony berkata...

ngehehehe, belajar dan terus belajar ni. ambil tutorial sikit2 dari member yg bijak pandai begia....

Kengkaru Kong berkata...

bagus ..peningkatan yang bagus. Teruskan usaha gaman.

C.Alv.B berkata...

sa ni bukan mata ultraman menkali ni..nda sa dpt bezakan hehehehe

GregChai a.k.a. teekay berkata...

Masak apa niari bro, bleh tumpang makan ka? keh keh keh :)

san berkata...

Saya copy dan edit di blog saya nanti, saya try, kalau tidak dapat, saya tidak akan display.. hehehehe.. boleh kan bambangan!!!! :)

Bambangan @ Ony berkata...

alv, ko kena berguru dulu lah ni kan nampaknya bagi mendapatkan anugerah mata ultraman....


Taukee kadai kupi kaw kaw ~ emm hari inda sia inda masak apa2 sebab makan di kadai ni.... harap2 dapat pekena secawan kupi tenom...


San ~ bah apa lagi ko cuba lah sia pun mau lihat juga ni..

Pirut berkata...

its look a hdr effect juga kan.. :)

Bambangan @ Ony berkata...

nah si pirut jugalah sampin

belleOFranau berkata...

tu balanga jadi putih sikit...ma background dia ada cerah sikit..yaka..??