17 Oktober 2008

Titanic 2 - Jack is Back

Nah ini dia filem yang sia pasti akan sia tinguk (inda tau bila akan main lah) macam belum ada lagi sini ni, padahal sudah kena tayang time summer lagi, emm kesinambungan cerita Titanic, c Jack Dawson (Leonardo DiCarpio) dan Rose Dewitt Bukkater (Kate Winslet). Kisahnya bermula sama seprti yg dulu, tapi dulu tu cari Titanic dan jumpa gambar c Rose dengan permata biru pastu bermulala cerita c Rose, alah yg dia datang kena bawa naik helicopter tu p sana kapal laut, tapi kali ni diorang mau mencari lah kunun permata yg terjatuh dulu tu oleh c Kate tapi akhinya diorang terjumpa c Jack lah pula, dan bermulalah cerita Frozen Man. Kesian ni cerita ni sebab c Jack terpaksa memulakan semula kehidupannya di alam yang baru (tapi kan dia pandai ni masuk sana Google cari nama c Rose (awek nya dulu) tapi ya lah time dia ditemui c Rose sudah mati begia dengan umur 102 tahun, ya lah dia kan lahir 1899 dan meninggal pada tahun 1997 (time filem Titanic ni lakonan diorang dua ni meletup dulu di pawagan dan tape hitam besar tu VCR.) Sian begia dia ni sebab apa yg ada dalam ingatan dia adalah cerita awal tahun 1900.... tapi kini terpaksa ni hidup dalam zaman moden. Apa yg dia tahu kini banyak telah berubah. Terpaksa sesuaikan hidup di zaman baru, kena tuduh lagi ni sebagai makluk asing... sian dia jadi buruan pihak berkuasa.

Ada lebih baik kalau kamu kan menonton dulu Titanic yang pertama sebelum tengok kedua ini sebab takut nanti korang inda faham ceritanya.

Lagi satu, c DiCaprio nampak masih mudah lagi ni, macam 10 tahun lalu punya muka oh... bah jaga... kalau c Kate, nah indada lah dia berlakon sama sekali sebab napatai nah sudah dia.... tapi kalau inda silap cucu si Rose akan tampil dalam wayang ni kali... tapi itu inda pastilah.

Tak pasti pula kalau sudah main sini Malaysia, tapi yg pasti sia selalu begia keluar masuk tinguk wayang, takkan cerita zaman remaja sia ni buli terlepas... dui nahh rugi ni... rasanya inilah wayang yg paling banyak kali sia tinguk oh, inda pandai bosan....

Apa2 pun korang tinguklah dia punya Trailer ni.



6 ulasan:

kukuanga berkata...

macam best saja ni... bila kunu keluar cinema kita ni?

Bambangan @ Ony berkata...

sia pun inda tau ni... sia pun terkejut time nampak ni trailer... kita nantikan sajalah, tu pun kalau kena benarkan keluar di Malaysia, takut nanti meletup lagi nama c DiCaprio... nanti ada lagi lah urang akan membeli baju yg kena print Titanic... (uiii jangan ko pemes tu baju, beg, pen, pencil dll dulu lah kan)

kukuanga berkata...

ko tau kah gaman.... macam satu taun lepas kena tayang tu titanic baru sy tinguk... tu pun.. tertidur2 ni (sy ingat lagi time tu, aunty sy marah2 pasal sy tidak menghayati kunun).. masalahnya (sorry arrr..) sy x rasa best bah c leonardo....

Bambangan @ Ony berkata...

wakakakka, mmg inda menghayati ko ni... takkan heronya lah pla yg ko tinguk baru jalan cerita tu bestkan (tapi terpulang dgn org yg menonton begia)

C.Alv.B berkata...

first time sya tengok tu titanic with my ex..duii..tertidur sa hehehhe. 2nd time sa tgk with my geng karas..nangis2..tisu pun nda cukup hehehehe

urang ranau berkata...

wah si jack, inda dpt si nenek si cucu pun jadi la kan..tp mcm best lagi titanic 1..hmm tp mesti mo tinguk juga..