12 Januari 2009

How Beautiful

Nah kelmarin saja selepas balik dari sembahyang, terus ni kena suruh p rumah c Genevie untuk praktis lagu yang bakal dinyanyikan waktu perkahwinannya pada 14 Februari 2009 nanti. Sewaktu latihan tu, saya tersentuh betul dengan satu lagu yang begitu baik didengarkan... meremang bulu roma sia, dan adik kepada bakal pengantin tu kata dia akan duduk di belakang belakanggggg tu tempat koir sebab dia takut nanti dia akan menangis. Petang tu kami hanya 7 orang sahaja, tapi tidak pasti pula nanti pada hari yg sebenar, takut macam tu hari, hanya dua orang saja siorang yg menyanyi.... kelmarin tu pun hanya 2 saja lelaki, yang sorang tu c Jimmy pun akan main gitar, mati kudasai la ni...

bah nikmatilah lagu di bawah ni....

p/s verse 2 tidak dinyanyikan dalam klip ini.
video

Chorus
How beautiful how beautiful
How beautiful is the body of Christ

Verse 1
How beautiful the hands that served
The wine and the bread
And the sons of the earth
How beautiful the feet that walked
The long dusty roads
And the hill to the cross

Verse 2
How beautiful the heart that bled
That took all my sin
And bore it instead
How beautiful the tender eyes
That chose to forgive
And never despise

Bridge
And as He laid down His life
We offer this sacrifice
That we will live just as He died
Willing to pay the price
Willing to pay the price

Verse 3
How beautiful the radiant Bride
Who waits for her Groom
With His light in her eyes
How beautiful when humble hearts give
The fruit of pure lives
So that others may live

Verse 4
How beautiful the feet that bring
The sound of good news
And the love of the King
How beautiful the hands that serve
The wine and the bread
And the sons of the earth

1990 Ariose Music (Admin. by EMI Christian Music Publishing)
Mountain Spring Music (Admin. by EMI Christian Music Publishing)

5 ulasan:

~|..BIAN..|~ berkata...

ah..ni lagu. syok ni. tu ari ada juga kami nyanyi utk one of our friends punya wedding. I took sometime juga la mo capture chord dia untuk main di piano. nasib on diorang punya wedding day dpt main ni. hahhahaha..

Bambangan @ Ony berkata...

ya bian, sia harap, time wed day tu pun siorang dapat juga nyanyi ni, harap2 dapat chord D, jangan mcm pompuan dalam klip ni, kalau inda silap mcm chord E saja dia guna, matilah kalau untuk suara lelaki.

C.Alv.B berkata...

Memang syok..baca lirik dia saja pun boleh tersentuh..bagus kalau kena nyanyi dlm wedding kan? entah bila la kunun sa punya time ni huhuuuu :)

Bambangan @ Ony berkata...

sama lah kita ni, balik2 nyanyi tuk org ja, tuk kita bila lah pula kan... sian kita sok sek sok sek ni

~|..BIAN..|~ berkata...

eh, ni video klip pakai chord D ni. ngam ba utk suara lelakis and prempuans. Kalo Chord E pun masi ok juga. tp to be safe, pakai la Chord D.