18 September 2008

Selamat Bertunang

Nah kan kangu di... sia rasa macam len2 saja bah dari pagi tadi, masam ada saja inda kana ni... sia pun inda tau.... tapi yang pasti siorang kena suruh cat pintu opis... emmm yang lah mau raya sudah kan... saja begia mau kasih cantik2 opis... kerana menggunakan cat minyak, siorang terpaksalah memanchokan diri dengan membuka baju putih ni, ya lah nanti kalau kena cat indakan sia suruh korang cuci... ngeheehehhe.... ok ok back to the topic.... (bukan pasal airport ha)...

Sia betul2 terkejut ni, sebab buat pertama kalinya blog sia kena lawan oleh kawan yang paling sia kawan sekali... (emm ayat lagi kah ni) pendek kata dia lah best friend sia dulu2 begia tapi memandangkan dia telah berhijrah ke tanah semenanjung gaza... opsss sana Pulau Pinang bah.... hubungan persahabatan siorang terputus,... malah masih2 sudah menukal nukal na itu umbul pon, jadi inda na dapat sia kol dia..... siorang kenal sejak tahun 1998 lagi dan last sia jumpa dia time dia balik Sabah, tapi itu pun sekejap saja oh... di Center Point lagi tu.... itu pun jumpa secara inda sengaja..... time tu dia dgn awek dia... tapi sekarang jadi tunang dia sudah.... best kan diorang... lama juga dia berkawan2 ni, at last ikat tali pertunangan.... sia harap2 sampai lah p gereja kio.... sain itu 3 keping surat.....

Emmm sirorang berkenalan di MEDIA CBS (media keluaran Sabah sekitar awal tahun 90an dan akhir 2001 tapi indada sudah, ditutup sudah).... dulu aku kerja sana juga sebagai emmm adalah... kita ada kolum juga tau... nama kolumnya Bersama Jau Glamour...cehhhh mokirayou kan... Ramai ni kenalan.... pemes ni time tau sebab internet lum berapa lagi berkembang pesat, jadi media cetak lah menjadi perantaraan....

Jadi siorang kenal ni budak pun di MCBS, pastu jumpa di sana Kedai Kupi Dragon p makan dumpling... ngehehehhehe (oh tidak kenangan itu membuatkan aku sadissssssssssssss) opsss jap kio, mau p besigup dulu... anggap iklan rokok dunhill masuk jap di kaca Monitor anda....

Ohhh lega...

Pastu, siorang semakin rapat ni, tiap hujung minggu keluar saja ni, pastu ganti2 lagi tidur, minggu ni tidur di rumah dia, minggu depan di rumah sia... best ni....

Sia ada juga p kg dia sana Kota Marudu, tinggal dalam 2 hari, kira mau p menoreh getah kunun, kira mau belajar lah sebab ya lah inda pernah kan menjadi penoreh, mau juga try tes kinam... tapi memandangkan darah sia ni jenis manis.... bah faham2 lah tu kan... banyak begia itu nyamuk... namau lah sia.


Time dia berada di Pulau Pinang pun sia ada juga ni p jumpa dia..... first jumpa tahun 2002 pastu tiap2 tahun nah bertemu tapi sekali sahaja dalam setahun.... 2003, 2004, pastu inda terjumpa, last tahun 2006 tu yg di CPS tu..... nah kau tau lah bossss.

Dan khabar terkini sia dapat dari dia... dia baru buka blog pada 17/09/2008... ngehehehehe entah macam mana dia termasuk dalam blog sia pula ni... wah best ni berblog oh kan dapat jumpa kawan lama....


dan cerita terkini, dia dah bertunang pada 29/05/2008 sana Kota Belud..... time tu kalau dia suruh sia datang p ambil gambar kah apa, emmm sia inda dapat datang punya sebab time tu siorang kena pajak oleh KDCA ambil gambar untuk Kaamatan Peringkat Negeri Sabah 2008.... lagi pun sia inda tau pun dia bertunang....

Ok sini ada sikit2 nah gambal2 dia time bertunang.....

5 ulasan:

urang ranau berkata...

bah ko keep in touch la sama kawan ko tu, manatau sekali ko jumpa lagi sudah 2-3 askar dia (aka anak2)..ko berapa anak suda???anak tekak inda termasuk kio..

tapayas berkata...

Bila baca kisah ko ni bambangan terkenang sa best friend sa, nama dia KLCK, last jumpa 2007. Nov 07 sia orang janji jumpa 3 Jan 2008. Last jumpa sia orang ada cakap 'jaga diri baik2 ah...jangan ko mati ah' (tau...la sia org kwn baik kan.. so kdng2 main lepas cakap ja). But sehari sebelum 3 Jan 08 (2 Jan) dpt sms dia dah pass away....smpi skrng masih terasa dia sdng bercuti ja. BDW apapun semuanya d tangan Tuhan. Sa terima peristiwa ni sbgi ujian hidup...org lain lagi bersedih bah. (oop sori bambangan..tercerita sedih pula)

Bambangan @ Ony berkata...

Sia baru ada satu anak tekak urang ranau, anak lelaki atau pompuan lum ada lagi ni....

To tapayas, adus biar betul, mula2 mau ketawa pula sia mau ketawa bila baca ayat yg awal2 ni, tapi bila sampai tengah2 sedih terus pula ni.... aduh sia takut pula terjadi keatas mana2 kawan sia, harap2 inda lah oh sebab bebanan pada batin tu bro... uiii risau ni... apa2 pun harap dia diberkati.

Kengkaru Kong berkata...

wa geng katat kah nie? best tu.. boleh lah ko jadik best-man kawan ko tu

Bambangan @ Ony berkata...

katat ni boss katat....,