25 September 2008

Jalan2 sana KK

Wahhh best ni, korang tau kelmarin sia p sana 1Borneo HyperMall tau.... tapi singkat saja masa sirorang p... sebab kena balik Labuan pada jam 1 sebab mau kejar itu Feri Kenderaan (org biasa kasi nama feri besar) takut inda dapat naik kan. Sebenarnya siorang datang p KK hari Selasa tapi shopping sana Centre Point Sabah inda pula terfikir mau p sana 1Borneo. Hari rabu tu siorang sangka itu hyper mall buka jam 11 jadi nah buang masa lagi lah kami sana KK, sementara menunggu jam 11 kunun.... sekali siorang p sana, jam 10 lagi diorang sudah buka kunun, tapi inda pa lah yg penting terpijak juga hypermall ni kunun, sekali masuk terus sia terasa ni macam sana Mega Mall lah pula yg ada sana KL tu... sebab ada utara dan selatannya... memandangkan siorang hanya ada masa lebih kurang 1 jam setengah saja maka, siorang inda berani ni pergi jauh2 dari parking kereta, siorang p beli2 sana area tengah2 tu saja, emmm tak pa yg penting dapat juga siorang p masuk tu tempat, dapat juga terbuang beberapa ratus ringgit.... tapi yang paling best ni, sia dapat p tapau Bubur McD.... ngehehehhehe jan marah Kukuanga..... lepas tu inda puas dengan bubur, sia ternampak lah pula restoran Sushi King... wahhhh lama betul sia inda masuk kedai jipun ni... tapi memandangkan masa amat mencemburui siorang (emmm cam berdebat lah pula), sia p tapau dia punya salad saja ni... emmm korang tau, punya sedap dia punya salad, itulah salad yg paling sedap sia pernah makan selama ni.... padahal isinya sama saja bah, sayur2, tapi tu kisap dan supnya yg sedap ni klu kena sampul sampul itu sayur..... NYAMMMMMMannnn sedap ni....


emmm ada masa sia pasti akan ke sana lagi ni... kalau boleh mau berjalan 1 hari bersama troli.... penat ni angkat barang tau.... (sempat beli bantal Akemi RM91.90... sedap ni rasanya tau macam tidur di lengan orang lah pula....)


lagi satu yg sia inda puas hati, time p sana sudahlah masa tu suntuk sangat, (banyak sale oh potongan sehingga 70%) bukan semua kedai sia dapat p tinguk ohhhh walaupun masih banyk yg under renovation, sia paling sakit hati sebab inda dapat bawa itu kamera sia.... jadi untuk inda menghampakan korang dan hati sia sendiri.... sia jadi 'pencuri' sekejap gambar c DorisJ jadi sia harap dia inda marah begia kio, lagipun sia mau promosi ni dia punya gambar2 ni... lawa2 ni tau, sebab dia suka ambil yg mikro punya gambal gambal aja.... yg jadi mangsa bunga2 parents dia.... ngehehehehe,


bah yang lum p sana 1Borneo Hypermall, korang jan lah dulu p ya sebab lum buka lagi semua kedai tu sana, mungkin Xmas baru beroperasi.... kalau yg hotel2 tu, jan harap tahun ni siap, ngehehehe.....


so nikmatilah gambar curi ini...


11 ulasan:

april RD berkata...

sia lagi blum t'pigi2 tu hyper mall....*bila la mau balik KK ni*

masz berkata...

aisemen..teruja oo sia bca ni post..1 Borneo tu blkg umah sia seja..adeii!! mau balik sdh ni..yihee!! inda na sya tdo ni mlm..;p

dui bah apa kbr CP..tu hari last time sia dtg ndak da aircond ni..teringat sia KBOX..tampat bermadu asamara bai tu jaman muda..CP ada sale ka jgk?

Just berkata...

Allo, tumpang limpas... Sia pun nda pernah lg p 1Borneo tu. Nanti blk KK misti mau p sana l kunun... Hyper Mall d KK ba tu kan... ;p

kukuanga berkata...

uinaaa... pigi makan bubur satu urang! tidak patut dimaafkan ni...

kukuanga berkata...

marah bah kunun yang diatas tu sampai terlupa mau komen yang lain..

bambangan, FYI, sushi king akan ada RM2 rice based sushi on kaiten belt pada 20-23 oct. so... boli makan banyak sushi!!!! nice..(tapi mesti ada kad sushi king larrr.. jan jeles).

pril, kalau ko dpt dtg kuching on that date, bolilah sy bw ko pi makan... kalau tiak, hahahah! kim salam jak lah (sy mkn bagian ko)LOL!

masz and just, harus itu, pigi 1Borneo..

Bambangan @ Ony berkata...

es ada sudah org tukang membalas komen urg len...makasi...... emm jan ko marah2 sana begia mandakz ku.... sia tapau saja tu bubur McD, makan sana kereta saja, inda sempat ni mau duduk2 lepak2 di kerusi McD 1Borneo, mana tau len2 rasanya kan.....

Tapikan bagi mereka yang mempunyai alahan kepada bau cat atau seadik beradiknya, jan lah korang masuk dulu ni tempat sebab masih bau cat sama tu semen sama tu plaster dll sia balik2 ni bersin....

Emmm Kukuanga, ko pun member kah di Sushi King tu? wah best ni nanti ada masa sia p kuching mau minta belanja ko lah ni.... tapi kan sia mau itu cheese cake juga oh...

Yang len2 tu, kalau korang balik sabah jan lupa pi singah kama sana 1Borneo

urang ranau berkata...

sia pun belum lagi ter "tudu" ni hyper mall..ko tau la klu sia nmpk shopping complex ni susah, plg2 mau satu hari berjalan, smpi tandas pun sia mo inspect..kwang3..

kukuanga berkata...

upss.. sori, saya buat macam rumah sya pula kan? pandai2 pigi membalas... sori tuan rumah..

sushi king tatap! ni mau berabis makan bulan 10 ni..iyalaaa.. kalau ada orang mau datang Kuching..bah nanti baru runding lagi

anytime.. kalau pasal kek (baru saya ada reason mau makan!!!) kikikikikik!

Bambangan @ Ony berkata...

OK tu mandakz, emmm asal nampak ko, sia pasti ingat cheese cake ohhh, sampai sangup ni mau belajar... ngehehehehe sampai sia masak itu butter prawn pun terpakai itu cheese... mulau kan.... nasib sempat alihkan cissss itu dan menukarnya kepada butter....

kukuanga berkata...

panjahat ko ni! ko cakap muka sy cheese cake!? (bah... indapa laaa..)

ok juga bah butter prawn tambah sikit cheese (lebih creamy.. yummy!) nah kannn... lapar sudah sy! (salah ko lah ni..)

berjayalah sudah ko buat cheese cake?

Bambangan @ Ony berkata...

emmm mana ada sia bilang muka ko cam tu bah... dui sampai hati ohhhhh

emmm itu cheese cake inda jadi sebab itu resepi dari c captain hook dia guna itu biskut orio, memandangkan biskut tu termasuk dalam senarai mempunyai susu yg tercemar dari china, sia terpaksa lupakan dahulu niat itu.....