03 Februari 2009

Jeruk Bambangan....

01/02/2009 lalu merupakan Hari Wilayah Persekutuan, jadi kita cutilah time tu dan lagipun hari tu hari Ahad jadi kena ganti pada 02/02/2009.... Kami urang sini Labuan cuti ohhhh, tapi Good Friday indada pula cuti....

Ok memandangkan cuti yang berterusan sejak minggu lalu lagi, sia pun rasa keboringan yang amat sangat ni, tapi nasib baik ada klinik paintball, jadi hari Minggu tu siorang p main timbak2 lagi lah, emmm lebam sia punya bahu oh kana timbak... tapi inda pa, starring juga kan.

Petang tu sia balik, tetiba sia terharum benda yang lama sangat sia inda jumpa kalau sini Labuan... balik kg saja baru dapat makan ni... Rupa2nya sia punya mammy buat jeruk bambangan lah pula... duiii nah langadon betul sia inda makan tu jeruk oh. Sini Labuan pun ada juga tapi inda sadap bah buatannya... emmm bah nanti sia kasih gambar dulu tu butul bambangan dan kasih lah upload sini...

p/s mata sia mengantuk ni skg sebab semalam inda dapat tidur..... sia rasa macam mau cari bantal lah sini opis ni.... adios

10 ulasan:

Johnny J. berkata...

Wah bro, WILAYAH cuti kemarin (isnin.. Hehe.. Well, nda lama lagi, campin lah ko menimbak ni, selalu ja p klinik, nnt klu ko campin dah, kita p menimbak bakas sana hutan kio.. buat bisnis mahh..
Jaruk bambangan tu nyammm, kira macam appetizer kono.. tercium ja bau bambangan trus mo makan..
tapi lama sudah sa tiak makan tu jaruk owh.... huhuhuhhu...

Hahangai Avanus berkata...

Angkolllllllll....kekekeke, ko pun pandai makan pula ka jaruk bambangan??? Erreiiii, gima...

Jan bimbang, sa buli kasi supply ko juga jaruk bambangan dari sini.. dari mana ko mau?? yg kana buat di penampang ka? tambunan ka? KB ka? Ranau ka? atau pun Inanam pnya?? kekekeke....

How abt bosou n tuhau Angkol?
Erreiii...sa pla yg mamis kamis ne..

Bambangan @ Ony berkata...

Johnny cuti bah sini labuan kelmarin, penat ni tidur saja kerja sia... emm bakas... wow mahal tu sini labuan, sebab indada bakas kama sini... Tu bambangan mimang kasih buka selera makan tu bro.

Antyyyyy makanan kegemaran sia kama tu, tapi memandangkan buah tu bermusim, jadi jarang2 lah sia dapat makan, sia lebih prefer tu buatan Penampang oh... lebih2 lagi kalau mammy sia atau nenek sia yang buat....

p/s duiii beliur2 sia terus oh ingat tu bambangan, adakah patut sia tanya mammy sia kalau buli sudah makan tu bambangan yang belum 5 jam lagi dijaruk....

Hahangai Avanus berkata...

Bah, Angkolllll... From penampang then..kekekekeke... Granted..

Shana berkata...

sedapnyaaa bambangan..

kukuanga berkata...

adidih... gaman, mengidam bambangan kah pula ko ni.. bah, baguslah itu dapat juga makan. kalau tidak. bah kempunan lah ko kan?

nah... talampau main sampai labam2..

HoneyBUZZin berkata...

hahaha..jan sampai boss nampak kmu ZzzzZZzzzzzZZ...
Have a nice day!

Tanakwagu berkata...

ko d labuan ka ni atau d bambangan inanam?

GregChai berkata...

kuar air liur sia baca your post, mau pigi cari la jeruk bambangan ni...:D

Bambangan @ Ony berkata...

Bah Auntyyyy sia tunggu tu kama

Shana ~ sana Bali indada tu Bambangan kah?

Lydia ~ emmm dah nick Bambangan, sudah semestinya kegemaran begia tu... sadap tuuuuu

Honey ~ Emmm inda juga sia tertidur ni ni, tiba2 pula sibuk... terus marah2 ni sama PTI nasib inda kana penampar gaban sia... wakakakaka

Tanakvagu... sia di Labuan begia....

Tauke Kupi ~ Bah p cari lah kama sana tamu, nanti kempunan tu.... sana senang begia cari kan...