05 Februari 2009

Award ohhhh


Sekali lagi dalam tahun ni sia dapat award from John.....

Kena pass anugerah ni kepada sesiapa saja, ya lah Harta Tuhan, kena share2 begia. So ANYONE that I list below please :

1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda
2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda -

Tentang c Kembar ni:
1) Emmm sia rasa pertama kali sia jumpa dia time dia p ambil gambar sana Kolam Renang Kompleks Sukan Penampang... (mengkali dia p gambar tu sumandak2 berenang oh, ngehehehe kidding bro)
2) Lepas tu terjumpa lagi kali kedua di sana KDCA waktu Kaamatan 2008, tapi kali ni bersama dengan kembar dia.... Dan itu jugalah first time kami bercerita2, emm kembar dia apa nama ya,... lupa ni, tapi sia tinguk inda juga kembar, mengkali terbiasa sudah tinguk kembar, jadi nampak tu perbezaannya.
3) Lepas tu jumpa lagi time unduk ngadau 2008 juga, tapi sekejap saja sebab main serbu bah urang2 waktu tu... dia saja yg tau keadaannya.
Pastu siorang berYM sehari suntuk cerita pasal gambar, ya lah minat kami ambil gambar kan tapi dia jenis yg ketagih sudah, kalau sia, emmm pandai boring ni... ngehehehehe ada event baru terkeluar tu kamera.
4) Suka dengan blog dia sebab ada anak anjing... wakakakakaka, emm ada lagu nyanyian dia sendiri lagi tu.... emmm setiap pagi dia pasti say hi atau good morning sama sia... wah siyoknyaaaaa.
5) yang kelima.... dia best orgnya... tapi inda pandai membalas sms wakakakakaka

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya - ( 5 fakta & 5 hobi la )
1. Mesti surf internet setiap hari kecuali indada conection atau broadband di kawasan tertentu.
2. Suka download lagu rohani.....
3. Suka dengan jeruk bambangan.... wahhhhh sedap tu, terus sia tinguk tu kiriman hahangai avanus oh.... inda sabar mau balik rumah dan makan.
4. Suka ambil gambar, edit gambar tapi masih ditahap budak2 juga. Tapi skg lebih gila dengan paintball.
5. Sia ni sebenarnya kalau ikut lah lah kan, ada campuran darah Filipino tau, tapi bukan tu bajau, suluk atau sebagainya, emm moyang sebelah mammy sia orang Illokano (emm ejaan pun inda tau ni betul atau salah). Tapi Bapa sia pure kadazan lah.....
6. Suka pi sana church untuk nyanyi2, kita urg selalu nyanyi utk misa dan core group, serta urang kawin....
7. Aku ada kereta tapi indada lesen kereta. Aku ada kereta tapi inda berani memandu, pernah belajar sekali saja dulu, pakai kancil manual, terus pandai ni, setakap 100km sejam tu, emmm harap lah, paling2 80km/j saja... takut dengan lori besar.....
8. Paling benci, geli dan semuanya terhadap haiwan bernama U_L_R, mau eja pun rasa geli....
9. Suka travel alone.... inda payah pening kepala mau fikir urang lain punya pandangan.
10.Dan fakta yang paling benar dalam diri sia... hari 1-5 susah betul mau bangun pagi p karaja, tapi kalau hujung minggu buli pula bangun seawal 6 pagi. Mulau kali ni, tu sebab balik2 lambat p karaja ni.

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda.
Mereka2 yang dapat anugerah ni, kira bertuah sebab, ianya dari sia.... wkakakakakaka.

1. Akie( emmm urang kaya ni, selalu pindah kadai, cat kadai, dan ubah2 tu kadai dia....)
2. Bambarayon ( Emmm sumandak yg baik hati kama ni, dia tau kegemaran sia... TQ kio)
3. BEck ( mau satu Sabah kenal dengan dia ni.... korang inda mau kenal kah?)
4. Captain Hooked (Sedap2 ni resepi dia, korang cuba masuklah kalau inda percaya...)
5. Bossing( Lucu ni blog dia, dan best kama dia ni, selalu tanya sia pasal hal Imigresen (%^&3))
6. Kong (Bro miss you so much... jom p makan konomen sana Dragon)
7. Honeybuzzzzz ( lMadu bukan sebarang madu kama dia ni)
8. Kukuangan ( kalau inda kana bagi award, sia takut kana rutan, sbb sikgu begia dia ni)
9. Alv( Jiwang ni tapi best tahap gaban sebab menyentuh ohhhh)
10.Pirut (kawan sia ambil gambar)

6 ulasan:

Johnny J. berkata...

Hahahaaha.. Ya bah Ony.. Macam coincidence pla kita terjumpa tu kan? wee... bukan p gambar tu sumandak arrr.. sya p ambik tu antena punya gambar bah tu... :P

Tiak balas SMS tu pasal teda credit bah mungkin dat time...

anyways thanks mentioning about me...

;)

GBU frens

C.Alv.B berkata...

Adeh..ko ingat sa juga ka? dpt award lagi tu heheheh..ada beberapa tag sama award yg sa dpt..sampai sekarang sa masih 'hutang' lagi ni hehehehhe..bah nanti sa jwb..sa 'hutang' lagi hehehehee...

Bambangan @ Ony berkata...

Johnny ~ bah biasa saja begia tu... emm itulah serbah sedikit sia tau ttg diri kau gia.

Alv ~ utang saja lah... indada masalah tu, lagipun bukan indada buku 555 kan.... (emmm lama inda nampak buku tu oh, ada kale biru, pink dan ijau)

san berkata...

lalalala... saya terselamat dari kena tag.. lalalala... :)

Kengkaru Kong berkata...

sa terima lah award ko ni walaupun teda red carpet kunu...ciss!! hehe! Thanks Ony

-Beck; the Bandagedknee- berkata...

alamakkk!! ada kena tag.. lol ony! :) thanx!! muahhhhh!! :) sa quick visit kunun ni.. skijap lagi sa p kelas.. :P xoxoxoxo kelas.. moral.. rofl! haha!.. xoxox ony!