12 Disember 2008

Percaya atau tidak.....

Korang masih ingat lagi dengan pelakon Cina ni... alah banyak kama lakonan dia yg best2 lucu2 ni, cerita hantu cina pun jadi lucu oh kalau dia ada... selalu nangis lagi tu... ngehehehe


Bah!
Siapa lagi kalau bukan Hao Shao Wen.... kalau di Indonesia dia lebih dikenali sebagai Bo Bo Ho, tapi kalau di Malaysia, sia inda tau pula....

Dengar khabar, dia telah diterimah untuk belajar di Department of Transportation Management of Taiwan' s Tamkang University.
Tapi kesian juga lah big bro kita ni.... sebab kena kerja di kedai ais krim untuk membayar yuran pembelajarannya

Dan ini dia gambar terbaru hero zaman kanak2 kita:



Hampir sama saja kan muka dia ketika zaman budak2 dulu.


Dan ini pula ketika dia part time buat ABC.


Umur dia buat masa ni sia inda tau, tapi yang pasti dia masih lagi bujang, single.

Ketika ditanya mengenai sahabatnya dulu Shi Xiao Long yang pandai wushu tu, yg kuat tu...., dia menjawab kawannya yang baru lulus dari The Ney York Collage (entah dia belajar apa disana), dia kembali beraksi di depan Kamera sebagai pelakon...

Hao Shao Wen turut memberitahu dia belum bercadang untuk kembali berlakon.

Bagi korang yang tidak tahu atau terlupa sekejap kawan baik big bro diatas... nah ni gambar Shi Xiao Long yang dulu2 tu:

Nah korang pasti kenal sudah kan... tapi korang jangan kama terkejut betapa encemnya budak ni bila besar... yang lah umur sudah 20 tahun pastilah berubah kan...

Dengar berita lagi dia akan membuat action thriller (Huo Xian Zhui Zong) untuk CCTV movie channel. Pengambaran diambil sekitar tahun 1930 di Shanghai.

Dan ini lah gambar terkini Shi Xiao Long :



Dui nah tu mata inda pandai berubah juga oh kan.



antara babak yg dipegang olehnya.



Amacam, best kama cerita diorang ni dulu2, tapi banyak cerita kung fu lah... kalau korang inda ingat diorang... maknanya.... emmm tak de maknanya.

p/s tumbuh juga rambut staring kita ni kan... mirip dgn Jimmy Lin lagi dia ni kan....

Sia harap dapat tengok movie dia secepat yg mungkin (emmm siap sudahkah pengambaran diorang tu)

11 ulasan:

kukuanga berkata...

astaga... lamanya x dgr cerita pasal dorang ni...banyak ni lakonan dorang yg best.. yg sy ingat betul, si golombon (budak yg cute tembam)tu selalu terkencig/ main sama kencing dia... dei....

mana juga ko dapat ni cerita ni?
(i'm glad u posted this!)

Bambangan @ Ony berkata...

ngehehehe wahh ko minat juga pula cerita ni kan... emm sia ingat tu kalau c golombon kencing mesti kena yg lelaki tua tu kan... syok ni cerita diorang kama...

Mell_f berkata...

dorang dua ni best kena kasi ganding dlm cerita shaolin. hehe.sy nda penah suka si lombon,nangis seja keja dia. sy suka yg satu lagi tu. hensem oo dia skg. haha.

C.Alv.B berkata...

Sa mmg ingat ni 2 urang..terutama yg hensem tu..bukan Jet Li punya anak buah ka tu? klu sa x salah.. kalau yg gulombon tu gia..mls sia..menipu ja.. dana selalu kena tulung oleh si hensem ..hehhehe..cian juga wira kecil kita ni..nda lagi kah dia mau berlakon?

Welzan berkata...

dui..basar2 sudah tu budak2 kan..ada sy tingu tu muvie gandingan durg dua punya lucu..ada nampak jg tu shaolin soccer versi budak2 durg yg blakun...bah, bagus la tu dua2 pun msuk college..pndi jg durg ni kan...

†bandaged-knee† †Broken-Medusa† berkata...

heheh minat btul ko kan ony..? :) hehe.. but ya baa.. nice to know bout em.. beasr uda pula durg ni kan..? hehe.. ^_^"" ya ba durg slalu gandingkan bersama tu.. hehe.. now i remember.. ^_^

memang pandai shaolin kaa yg 1st guy tu..? :) hehe.. yg satu sa tau laa yg satu lagi ntah.. lol.. ^_^"

Pirut berkata...

ui.. boss.. sempat ko blog tentang ini ah.. hehe.. sa pun salah seorang peminatnya juga tu.. hehe.. thanks for this great post brother!!

~|..BIAN..|~ berkata...

ahhhhh..sia ingat ni 2 urg budak. ada satu movie ba tu..erm..yg ni bapa dia telan tu black pearls kai tu, trus beranak warriors. tu anak no.1 sama no.2. The Ten Brothers ka tu tajuk kalo nda silap. waduh..lama dah ni bro. time sia budak sikul randah lagi. hahahha. Ngam juga la ko kasi ingat balik. :)

Bambangan @ Ony berkata...

wakakaka, korang pun minat juga dengan cerita dua budak sholin ni, wakakaka, kalau korang mc ingat, gambar yg paling atas kena post (gambar c golombon) ada satu adengan tu dia tiada baju, pas tu kena lukis badan dia wajah gajah, dan belalainya ...ngehehehe dia punya loloi.... wakakaka, luculah diorang ni...

niway, korang mmg minat cerita kung fu2 ni kan dulu.....

The Dusun Aroma berkata...

wahhh basarr sudah di... time really fly.. 10 years from now, molohing sudah di huhuhuhu

san berkata...

Kalau ada peluang saya berlakon, saya akan berlakon sehabis-habis yang mungkin.

Tapi saya memang tiada gaya berlakon lah. Sikit garuk sana, garuk sini, dei.. tidak pandai diam.. hehehe!!!

Di sabah belum ada orang nak buat berlakon macam tu lagi lah.. saya pun mau juga ikut..