30 Jun 2011

Hello semuanyaaaaaaaa

Sudah terlalu lama tidak meng'update'kan ini blog... kurang sudah sedikit penumpuan dengan blog skg ni... lagi pun susah sikit sudah mau online sebab kena pindah p sana bahagian Pasport dulu di Labuan......

Nah sekarang, sia mau kasi tau bah ni... yang sia sekarang inda lagi bertugas di W.P. Labuan, tetapi sekarang bertugas di Pos Kawalan ICQS Sungai Tujoh, Miri, Sarawak.......
Agak lain jugalah rasanya berada di tempat orang ni walaupun satu Borneo... mungkin kawasan baru bah kan, jadi banyak kelainan dan banyak juga bentuk perubahan yang berlaku bukan dalam bidang kerja saja tapi dalam diri sia juga ni.....

Dulu kerja di Labuan hampir 11 tahun sebagai Pegawai Imigresen KP17 saja, tapi bila pindah di Sungai Tujoh ni.... dapat promotion sebagai Penolong Penguasa Imigresen KP27 tapi org biasa panggi Timbalan Penolong Pengarah Imigresen atau TPPI, rasa tanggungjawap tu semakin berat sebagai seorang penjawat awam.... Tapi itu sudah semestinya bah kan......anjakan paradikma tu perlu dan saya dalam proses utk itu.....

Bah bagi kawan2 di Labuan yang sedang menanti promotion tu..... bersedia lah untuk berpindah.... ngehehehehehehhe.....


bah nanti kalau ada cerita lagi... sia update lagi lah ya

3 ulasan:

PirutPhotography berkata...

waduhh... nanti kalau sia pi sana, nanti ko bawa sia jalan2 kio.. hehe

Bossing berkata...

Congratulation Tuan! Bah nanti kalau ada masalah2 pasal Imigresen, buli minta guide sudah ni kan.. macam tida biasa duluu hoho.. Bah Hv a nice day! Cheers,

Bossing

Bambangan @ Ony berkata...

Bah pirut, jalan2 lah sini.... tidak banyak tempat yg menarik utk outing sini ni..... (bakau saja ni)

Bossing... bah kol saja bah