07 November 2007

KE Gathering Koisan Cafe

Hai selamat pagi (sebab sia post ni pagi).... nak sambung cerita lah pula pasal Gathering hari tu, kira ni sambungan cerita dari Mini Gathering di Kota Belud hari tu.....

Selesai ja mandi di hotel Borneo Resthouse, kami bertiga (Barambang, Lihing dan sia sendiri) bergegas ke Dongonggon untuk bertemu dengan Ronney Ajim sebab kami berjanji untuk bertemu dengannya di sana... namun keadaan hujan begitu lebat sekali menyebabkan kami terpaksa ke Koisan Cafe lebih awal dari rancangan asal iaitu pergi pada jam 8.00pm.

Emm sampai je di KDCA, kami merupakan orang kedua yang sampai awal sebab Boss KE mesti datang awal bah..... emm time tu sekitar jam 7.00mlm.

Emmm meja dekat Bar menjadi pilihan kami supaya dapat lihat semua orang yang keluar masuk ke Cafe berkenaan....

Orang ketiga masuk c OLUMIS dan c LISA(tukang daftar kitaorang malam tu) kemudian diiringi oleh beberapa orang artis termasuk diorang c BENN S. BUKAG n d gangs. Selepas tu sia tak berapa lagi mengambil tumpuan sepa2 yang datang sebab c KEITO bz bercerita dengan sia. Macam2 dia cerita terutama pasal dirinya sendiri, maklumlah baru kenalkan.


Sekitar jam 8.00 malam lebih baru acara bermula dengan dimulai acara makan yang diumumkan sendiri oleh MC malam itu, tidak lain dan tidak bukan DJ MARK.

Syok juga makanan malam tu, ada beberapa hidangan tempatan termasuk tuhau dan hinava... tidak lupa juga kuih hari raya... hahhahaaa c KEITO yang kasi habis.....


Time makan tu, tiba2 meja kami dipenuhi oleh orang2 yg memang sia kanal (cehhh) emm kalau tidak silap malam tu di meja kami, c RONNEY AJIM, SAM, BARAMBANG, LIHING, KEITO, dan orang yg dikira penting juga malam tu tidak lain tidak bukan, LUGU..... hahhahaaa. Dia datang dengan POKARA, khas dari Jepun untuk members KE....
Selesai makan acara diteruskan dengan ucapan dari BIG BOSS.... disudahi dengan walhamdulila....hehehehhee tambah2 ja ni.....


Time tu juga 1 buket Harimau Senyum di bawah Pokok Kelapa dihidangkan... dan bermulalah acara moginum......


Acara cabutan bertuah dimulai dengan pemenang pertama KEITO... pastu sia inda ingat sudah sebab takut jadi pemenang bertuah, apa tidak, dapat dua gelas whisky percuma dan baju.... (bukan whisky dalam butul, tapi dalam gelas dan kena habiskan juga time tu, atas pentas lagi tu... nasib baik inda kena sebut nama sia malam tu).

Acara bergambar beramai2 juga dilakukan dan dibahagi kepada dua kumpulan sebab sampai sempit bah tu pentas... kan ramai juga kita datang malam tu....


Acara nyanyian dari artis2 tempatan diteruskan lagi dan disudahi oleh Bro DENNIS GAIS sekitar jam 12.oo tengah malam...

Malam seribu kenangan c RONNEY AJIM bilang memang tidak mudah dilupakan kepada sesiapa sahaja yang hadir pada malam itu, sama ada artis tempatan sendiri atau member2 KE... semuanya terhibur dengan telatah masing-masing, lebih2 lagi bila ada acara tarian Poco-Poco dan The King & The Queen malam itu...... emm kalau inda silap c DJ MARK juga menang malam tu kan.... kira dia ni paling sporting.... tapi kalapik juga, sampai c BARAMBANG gantikan tempatnya sebagai MC...... besa lah tu.

Setiap yang hadir malam tu, juga amat sporting sebab berani2 sudah pi meja orang pi berkenalan secara lebih dekat lagi..... kan itu satu acara yang baik bagi mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara satu dengan yang lain. Artis2 tempatan kita pun tanpa ada rasa ego turut 'turun padang' ke meja2 member KE untuk berkenalan sambil minum2....

Dan acara seterusnya yang sia ingat ialah, moginum, moginum, moginum sampai kalapik, sampai sia sendiri pun kalapik siap hilang ingatan lagi tu......

Emmm kita orang balik sekitar jam 4 pagi.... (masih awal lagi bah, awal pagi) hehehheee, Pas jam 2 tu sia inda ingat lagi apa yg berlaku..... hahhahaaa

Jadi kalau ada yg mau tambah2 bah komen2 lah......

8 ulasan:

acis-atukk oii berkata...

yang penting rambut kita yg mahal mlm tu...hehehehe color full(kena hujan terus luntur...hua...hua...hua...)

Bambangan @ Ony berkata...

Hui mana ada kana hujan, siap kana kasi payung lagi bah pakai sepuluh jari, wakkakakaaaa

acis-atukk oii berkata...

hahahahaha, iya kan, tiada payung pula, tu payung kan kita bagi si Yan..hua..hua...., terpaksa guna 10 jari...hehehehe, seblm tu kan, ko guna 3 buah salon...salaon 1, gunting rambut...hehehe, salon 2 set rambut..hehe, yg ketiga...hahah, maskara color rambut...hahahaha

carljymn berkata...

Itu adegan berahi tidak kena ulas kah...sensere itu..buss..

Bambangan @ Ony berkata...

Wakakaka, kalau di labuan, satu saja pun cukup sudah oh.....

Bambangan @ Ony berkata...

Adengan berahi tidak dapat diulas memandangkan pelakon telah lost control dan tak ingat apa2 lagi..... hahahhaaaa

gogds berkata...

hehehehe.. bagus betul ni cerita tau.. terhibur saya baca..

Bambangan @ Ony berkata...

besa besa ja bah tu istory tu boss