15 Januari 2018

Blog ni mati tak mahu, hidup lagi lah tak nak

getting old already
Hello diriku.....

Sebab hanya aku seorang yang membacanya......

Dah hampir 2 tahun ko inda kena update.... tak pa yg pengting ko masih hidup dan boleh diakses oleh c Ronnie.

Apa kabar ko Blog? hehehehehe

Blog: Patut sia yg tanya ko apa kabar? lama betul ko inda singah sini... kin panassss...

Ony: Sabar ko Blog..... nah kalau sia emmm kabar nya inda berapa baik sangat sebab, baru baru ni terpaksa berpisah kunun sama org lain, demi utk kebahagiaannya dan inda mau berZINA.... hahahaha

Blog: Uiii nah boss, mcm alim pula ko ni....

Ony: Biasalah bah, mana buli lagi bersama bogia... inda siyok.... langar tu 10 Hukum ohhhh.

Blog: Bah mana mana saja ko boss, yg penting sia harap ko gembira nodi baino... jgn lagi ko ingat ingat tu kenangan.

Ony: Emmmm teringat juga nga yg baik baik saja, yg bikin sakit hati tu indada pula.... Tapi sia bersyukur jugalah sebab dalam masa yg singkat ni dapat move on org bilang.

Blog: Aikkk capat juga...

New Year 2018 at Kota Marudu
Ony: Keharusan bogia tu, jgn jadi org yg tidak profesional dalam hal hal seperti ini, sebab kalau kita kasih mix mix tu masalah... inda lama masuk Bukit Padang ni..... Kalau bilang mau kc bz bz kerja, indada juga kerja ku yang membz kan sangat ni... Oh ya lupa sia mau kasih tau ko..... Blog ni masi di Miri lagi kan..... hahahahha lucu..... 2016 lalu sia pindah balik bogia sana Labuan, tapi sekarang 2017 sejak bulan 10 lalu  sia pindah semula sini Sarawak.... Jauh lagi tu..... sini LA... hahaha Lubok Antu bogia..... berkat dari doa kaum keluarga, kawan kawan semua, dgn mudah sia dapat kenaikan pangkat lagi..... terima KASIH semua.....

Blog: Tahniah buat ko boss hahahha tapi tu hati mcm mana? Okay juga kah?

Ony: Sia pun inda pasti kenapa sejak awal sia  down tu hari, bertubi tubi rakan rakan lama call sia, VC sia, semuanya bagi semangat, semuanya ada ketika hati sia terluka sekejap... Terima kasih untuk diorang semua... Sia pasti Tuhan yg kirimkan kabar ini kepada mereka semua... Emmm bukan itu sahaja, ramai juga rakan rakan baru yg sia inda kenali mendekati saya dengan pelbagai cara... dan Ramai juga yg mau buka kunci hati sia.... hahahahha tapi sia belum lagi bersedia untuk semua itu. Biarkan saya merasa SINGLE dulu..,. lama sudah inda merasa situasi seperti ini. Yg mau bawa kawin pun ada..... aduhhh bukan merasa bebas pula kali ni tapi merasa terbeban sebab saya meletakkan harapan org bergitu besar...

Blogg: Kenapa dilayan?

Ony: Sakit bah tu kalau ko inda layan org, tapi tu lah, niat sia cuma melayan biasa biasa saja, tapi mungkin cara sia tu kali.... menyebabkan mereka meletakkan harapan yg tinggi. Saya  harap saya tidak melukai sesiapa lagi. cukup saya yg terluka.

Kaus ti Ginawoku owiton ku gisom kapatayon.....

Blog: Merajuk kah boss?

Ony: Normal bagi seseorang yg tersakiti. Bukan merajuk tapi semua tu perasaan ada.. best juga sebab lama inda merasa. ngam ni lirik lagu.....

https://www.youtube.com/watch?v=C5dCFZEYkZo

Id... Pirubaan Toh
Ogumu Nawayan Id Koihadan
Koturu... Romou Matoku
Soira Kosorou Timpu Nakatalib
Nokuro Tuh Poporuol
Nuh Iti Ginawo Ku
Namot Nuh Id Sodu
Hiti Oku Poingandad
Pinugas Nu Piginawaan Toh...
Umbalan Ku'd Momolihu
Umbalan Ku'd Momolisok
Iti Ganit Ginawoku
Ih Au\'d Miloh Do Lingoson
Sinduol Dii Tinahak Nu
Sorohon Ku Sogigisom
Sundung Opoit Posorili
Gompiyon Ku Id Nipiku
Baino Osongulunan Oku
Lihuai Noh Ngawi Nawayan Toh
Kaus Tih Ginawo Ku
Owiton Ku Gisom Kapatayon
Bah.... sia pun mau balik sudah ni... nanti ada masa sia update lagi kau kio Blog.... baik baik ko disini kio.... lama kita inda becerita...
Blog: bah bagus bagus ko sana, jaga tu hati ko baik baik... pandai pandai lah ko pilih mana yg ko mau sekarang kio......
Ony: Okay bah kalau kau... sia dalam proses moving foward sudah juga ni.... mau enjoy saja dalam kepala.... bah bye....

1 ulasan:

Bossing berkata...

Ok, ada urang merajuk owh haha. Ngam la.. Move on ja. jangan dikenang kisah lama.