25 Ogos 2009

Jalan2 sekali lagi ke Sabah......

Hari tu sia balik Sabah sama kawan-kawan dari sini Labuan, emm hari tu kami pergi sana Pusat Tahanan Sementara Menggatal... emmm biasalah bertugas.... lepas tu kami pi makan mee sana Menggatal tapi sia lupa lah pula ambil gambarnya, punya sedap tu ngau chap (emm betulkah ejaannya ni) inda luki tu tauke oh kasih penuh tu mangkuk dengan daging.... tu lah pertama kali makan meyui chap (lagi ejaan yg sia inda tau betul atau salah) yg betul2 puas hati.... kalau korang ada masa p sana menggatal, korang p lah test tu mee sana hujung sebelah kiri, kalau time tamu tu ada orang jual bakas tu. Satu mangkuk RM9. tapi puas hati oh.....

Lepas tu siorang inda lau lagi mau pusing mana, last2 terpigi sana bangunan bateri tu... ngehehehe apa lagi kalau bukan Yayasan Sabah.... tapi di luar2 saja.

Pas tu p KK dan tengok wayang ALIENS IN THE ATTIC, emmm lucu gila ni... buli2 satu wayang tu kurang dari 10 orang tapi ketawa kami org mcm satu dewan oh, mmg lucu lah....

Dan keesokkan harinya kami balik ke Labuan tapi singga sekejap sana Kuala Penyu, lama sangat inda p sana, jadi jakun lah pula, tinguk2 tempat org ni.... motif p sana CARI GULA, kehabisan bah gula sini Labuan... sian kami ohhh.

Bah itu saja lah kio....

7 ulasan:

C.Alv.B berkata...

Uinaa. pigi kk tidak bagitau lagi tu.. boleh juga jalan2 pi momom heehehe.. ya di Menggatal tu sedap tu.. dulu selalu pi sana masa office dekat2 sana .. hehee

Bambangan @ Ony berkata...

ya kah.... sia pun first time tu p sana.... mmg sedap giler lah...

Stoney Meenuk berkata...

Oh...jadi ko ni jarang2 datang ke KK la. Labuan tu bukan nya jauh bah...Ngui Chap bah tu...sia tau tu mana kedai. Ada juga sia p makan sana...tapi sia takut makan begitu banyak daging ni...ada yang merah2 lagi hehehe...tapi sedap la.

Tu la org suka p sana cos tu tauke kasih banyak daging...harga berpatutan juga kan.

Jadi kenapa ko enda p 1borneo? Kan YS dekat saja tu....tapi jangan cakap la...sia sendiri belum p sana 1borneo walaupun sia dekat saja....bukan tia shopping bah sia...hehehe

BuDakHutaN berkata...

huhuhu... best tu jalan2... ya bah kenapa ko tia pi 1borneo..on de way juga tu kan..

kukuanga berkata...

dui.. lama betul teda update ko ni gaman. terus kasi cerita yang sangat menarik ni...

Bambangan @ Ony berkata...

Duii nah sia sudah balik2 p sana 1Borneo tu, mahal2 gia barangnya sana tu, tapi sia suka p sana kadai Jipun tu, yg sana hujung. Dan sia suka pi sana S.King, pi makan2 ikan mentah....

tapi betullah lama sudah sia inda p sana oh....

Kukuanga, lama tul sia inda update bah kan... siou, terlalu bz dengan Mafia Wars sana FB..... ngehehehe ko pun main tu kan...

bah kalau ada yg sia terupdate sia pasti kasih masuk juga ni.

april RD berkata...

kampung saya tu...(KP)